Prehodi kilometer v mojih čevljih

Ste že slišali za »Metulje hrabrega srca«? Osebe, ki imajo kožo in sluznico občutljivo kot metuljeva krila? Društvo DEBRA Slovenija že desetletje združuje osebe z bulozno epidermolizo in njihove družinske člane, zdravnike in vse tiste, ki so kakorkoli povezani s to redko boleznijo. V Sloveniji je 6 bolnikov s težjo obliko. Njihov vsakdan se precej razlikuje od tistega, ki ga imajo vrstniki. Kljub temu so neumorni borci in sanjajo ravno tako »na veliko« kot ostali. Zmorejo marsikaj, za kar bi večina rekla, da je nemogoče in zato si na svoji življenjski poti zaslužijo prijazno podporo.
V društvu se trudimo, da bi jim polepšali vsakdan, zato v letu 2017 že tretjič v sklopu Festivala vina in čokolade organiziramo dobrodelni tek »Prehodi kilometer v mojih čevljih«. Zbrana sredstva namenimo za materiale, ki jih bolniki z bulozno epidermolizo nujno potrebujejo, pa zanje ZZZS v celoti ne pokrije stroškov.
Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite in pretečete ali prehodite simbolični kilometer in s tem pomagate našim »Metuljem hrabrega srca« občutiti, da je njihovo življenje pomembno tudi vam.

Dobrodelni tek »Prehodi kilometer v mojih čevljih« bo v soboto, 6. maja 2017, ob 14. uri s štartom in ciljem pri Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *