Služba za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo

Univerzitetni klinični center Ljubljana
Pediatrična klinika
Služba za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo
Bohoričeva ulica 20
1000 Ljubljana
T: 01 522 96 42
www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/klinike_in_oddelki/pediatricna_klinika/sluzba_za_alergologijo_revmatologijo_in_klinicno_imunologijo

Predstojnik

prof. dr. Tadej Avčin, dr. med.
tadej.avcin@kclj.si

Zdravniki

Metka Accetto, Nataša Toplak, Tina Vesel, Anja Koren Jeverica, Gašper Markelj, Štefan Blazina

Predstavitev področja

Na področju redkih alergijskih bolezni multidisciplinarno obravnavamo težke kasne preobčutljivostne reakcije (Steven-Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza), alergijo na anestetike in kortikosteroide.

Na oddelku izvajamo odvzeme sinovialne tekočine za biokemične in mikrobiološke preiskave v sklopu raziskovalne dejavnosti.

Pri laboratorijski diagnostiki sodelujemo predvsem s Službo za specialno laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike, Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo in Bolnišnico Golnik, pri zdravljenju bolnikov pa z Dermatološko kliniko.

Poleg najpogostejše revmatske bolezni pri otrocih, juvenilnega idiopatskega artritisa, obravnavamo še vse otroke z drugimi revmatskimi boleznimi: sistemski lupus eritematosus, vaskulitisi, dermatomiozitis, sistemska skleroza, sklerodermija. Pri obravnavi teh bolnikov sodelujemo s Službo za radiologijo, Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo, Bolnišnico Petra Držaja in tujimi inštitucijami.

Dodaj odgovor

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.